Pomazánky

 

Čertova pomazánka

Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl. Rybu   pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme.

Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet.

 

Česneková pikantní pomazánka

1 tvaroh, 1-2 trojúhelníčky taveného sýra, tatarka, sůl, 1 palička česneku, ďábelské koření.Česnek utřeme, všechny ingredience smícháme dohromady.Podle hustoty přidáváme tatarku, podle chuti osolíme a ochutíme ďábelským kořením.

Česnekovo-sýrová pomazánka

2 lžíce margarínu, 1 obdélník taveného sýra, 2 lžíce pomazánkového másla, 5 stroužků česneku, sůl, 250 g strouhaného sýra (eidam).Margarín, tavený sýr a pomazánskové máslo šleháme elektrickým šlehačem asi 3-4 min. Poté zašleháme česnek utřený se solí.Přidáme nastrouhaný sýr a už nešleháme, pouze důkladně zamícháme (nejlépe stěrkou, která se používá při pečení).Pro zjemnění chuti můžeme také přidat 1-2 lžíce majolky light. Uvedené množství vystačí asi na 35-40 chlebíčků.

 

 

Dobrá pomazánka na chlebíčky

 2 vejce, 100 g šunkového salámu, 1 menší cibule, 2 tavené sýry nebo 4-5 trojúhelníčků taveného sýra, 1-2 lžíce majolky, 1 lžička hořčice.  Na  velmi   malé   kostičky  nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo.   Přidáme   tavený   sýr,   majolku a hořčici a důkladně promícháme. Chlebíčky s touto pomazánkou jsou u nás doma moc oblíbené a když ji dělám návštěvám, všichni ji chválí.

Křenová pomazánka se salámem

200 g měkkého   salámu,    4 lžíce  strouhaného  křenu,   1 majolka, 2 vejce natvrdo, sůl. Salám umeleme, dáme do misky a přidáme strouhaný křen, majolku, část    vajec   nakrájených   na   kostičky,   přisolíme  dle     chuti      a promícháme. Mažeme na chleba a sypeme smíchanou petrželkou se zbytkem rozsekaných vajec.

 

 Bulharská pomazánka

Salám, oloupanou cibuli a okurky bez nálevu pomeleme na masovém strojku.

Olej, hořčici, rajský protlak, sůl, cukr, ocet a chilli za stálého míchání krátce povaříme a přidáme do umleté směsi.

Důkladně vše promícháme, přidáme tatarskou omáčku a opět promícháme.

Bulharskou pomazánku necháme v lednici odležet. Podáváme s pečivem.

 


Kontakt

Sumohodnej


Produkty

Produkt #1

Produkt #1
Toto je popis ukázkového produktu. Můžete jej libovolně editovat, případně odstranit.

—————

Produkt #2

Produkt #2
Toto je druhý ukázkový produkt.

—————


3NEC - www.trinec.cz - Třinec regionální zábavní informační server